De Eventondernemer brainstormt in Buitenplaats Kameryck over hoe breng je de ‘no-show’ omlaag

Vandaag was de Eventondernemer te gast bij Buitenplaats Kameryck. Deze karakteristieke evenementenlocatie waarvan de verbouwing bijna gereed is, bevindt zich midden tussen de weilanden van Kamerik, waar je even kunt ontsnappen aan de waan van alledag. Of je nu wilt vergaderen en lekker wilt dineren met een klein groepje, of juist een plenaire sessie en/of diverse sub-sessies wilt houden met een groep van 400 personen; het is allemaal mogelijk hier. Bij mooi weer kun je buiten heerlijk genieten op één van de fijne terrassen met uitzicht op de weilanden of de golfcourse. En als je met je groep wilt blijven slapen, dan kun je terecht in de knusse ‘veldhuysjes’, waarvan er zelfs één is omgetoverd tot huwelijkssuite!
Naast netwerken gingen de aanwezige de Eventondernemer-leden en gasten met elkaar brainstormen over hoe ‘no-shows’ bij evenementen omlaag te krijgen. Daaruit volgende een hele lijst met oplossingen. Want wat laat je eigenlijk achter als je, zonder je af te melden niet komt opdagen bij een evenement waarvoor je je wel had aangemeld? Een ‘footprint’, die behalve uit verspilde tijd en middelen om jou van informatie over het evenement, ook bestaat uit de lekkere hapjes en drankjes die speciaal voor jou bereid en besteld waren. Om nog maar te zwijgen over de gasten die graag hadden willen komen, maar dat niet konden omdat zij te horen kregen dat er geen plek meer voor ze was. Een duidelijke afmeldmogelijkheid bieden is dan ook cruciaal om het no-show percentage naar beneden te krijgen.

Vervolgens gaf de Eventondernemer lid Marieke Frederiks ons een inkijkje in wat zij kan regelen met haar bedrijf ‘Marieke regelt het wel’. Naast evenementen organiseren is Marieke ook zeer bedreven in communicatie. Momenteel werkt Marieke o.a. voor de Buurtcamping, een leuk initiatief om buurtbewoners nader met elkaar in contact te brengen.

Na afloop was er nog de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding en te genieten van een heerlijke lunch bij Buitenplaats Kameryck.