Ondernemersdromen realiseren in 5 stappen

Wat zou jij nou eigenlijk echt nog willen doen of willen bereiken? En heb je hier een plan voor?

Ik hoor je denken ja maar ik heb het  goed zo,  ik hoef niet perse verder of meer, ik heb werk en omzet dus dat is prima toch?

Maar als je nou echt even eerlijk naar jezelf kijkt, als alles kan en mag, wat zou je dan heel graag willen? Welke dromen heb je? Een bepaalde omzetgrens bereiken, toch nog die ene reis maken, die ideale klant, die ene hele gave opdracht waar je al je creativiteit en energie in kwijt kan, eerder kunnen stoppen met werken, etc.

Ik deel met jou vijf stappen hoe je jouw ondernemersdromen nu echt waar kunt maken.

1. Visualiseer het

Denk aan hoe het eruit ziet als je jouw doel hebt behaald. Wat is het precies in? Hoe voelt het? Wat heb je dan? Wat kun je dan? Hoe ziet dit er precies uit? Hoe denk je dan over jezelf?  

2. Praat erover met anderen

Praat over het wat, waarom, wanneer en hoe. Door erover te praten gaat het meer leven, wordt het meer eigen, wordt het echt en ga je er steeds meer in geloven dat het ook echt haalbaar is. Mijn partner is voor mij als een soort dagboek. Ik kan heerlijk tegen hem aan kletsen en alleen al door dingen hardop uit te spreken en te vertellen kom ik vaak zelf ook weer op nieuwe ideeën en antwoorden. En daar hoeft hij niet een wat voor te doen. Deel je verhaal met andere ondernemers, spar met elkaar en inspireer elkaar. Er ontstaan zulke mooie en gave ideeën tijdens zulke gesprekken.

3. Hak grote doelen op in stukjes en zet iedere dag een stapje, hoe klein ook

Zelf werk ik met een 90 dagen focus. Iedere 3 maanden plan ik tijd in om weer naar mijn dromen en doelen te kijken. Zit ik nog op koers richting mijn grote droom. (Voor mij tijds- en plaatsonafhankelijk kunnen werken om zo reizen en werken te kunnen combineren.) Hierna kijk je naar wat je dan aankomend jaar moet doen om echt stappen te zetten richting je uiteindelijke doel. En wat betekent dit dan voor de aankomende 3 maanden? Welke stappen moet je dan hebben gezet en welke projecten heb je dan te doen? Maak het daarna nog kleiner om te kijken wat dit dan betekend voor de aankomende twee weken, voor komende week en jouw eerste stap voor vandaag.  Geef jezelf toestemming iedere dag een klein stapje te zetten richting je doel. Bij voorkeur ben je er iedere dag minimaal een uur mee bezig, maar hé, met iedere dag 10 minuten maak je ook stappen.

4. Sluit je aan bij een MasterMind groep

Binnen een MasterMind groep spreek je op regelmatige basis andere ondernemers. Hier kun je met jouw (hulp) terecht en maak je afspraken over de volgende stappen die je gaat zetten om je doelen te bereiken. Loop je vast of zie je het even niet meer zitten? Binnen een Mastermind kunnen andere ondernemers jou weer op weg helpen. Ondernemen kan makkelijker en je hoeft het niet alleen te doen

5. Blijf positief en geeft niet op.

Wanneer je stap 1 t/m 4 toepast, gaat 5 eigenlijk vanzelf. En zo niet, ook goed. Je mag iedere dag opnieuw beginnen. Hou je doel voor ogen en geniet van de weg ernaartoe. Hier kom je zoveel mooie lessen tegen.

Ondernemen kan makkelijker en je hoeft het niet alleen te doen.

Wil je stap 1 t/m 3 direct toepassen? Meld je dan aan voor onderstaand event.