Anatomiegebouw in Utrecht een nieuwe ontdekking voor de Eventondernemer

Op maandagochtend 4 februari 2019 waren we met de Eventondernemer te gast bij het prachtige, net gerenoveerde Anatomiegebouw in Utrecht. Dit pand behoorde tot de jaren tachtig tot de faculteit geneeskunde van de Universiteit Utrecht. Nadat het gebouw vervolgens jaren is gebruikt als buurtgymzaal, en later als kinderdagverblijf, is het onlangs door de nieuwe eigenaar volledig hersteld in zijn oorspronkelijke, authentieke stijl. Zo is de snijzaal, compleet met (nieuwe) snijtafels in te zetten als lesruimte voor (na)scholingen van medische en niet-medische doelgroepen.
Het gebouw is ontworpen door architect J. Crouwel, die ook verantwoordelijk was voor het oude postkantoor op de Neude in Utrecht. Dit is goed te zien is aan de prachtige ontvangsthal en het opvallende exterieur van het gebouw.
 
Na een rondleiding door dit fraaie gebouw, liet Anne de Goede ons door middel van het door haar geïntroduceerde spel Verbingo, op een originele manier nader kennis met elkaar maken. Doormiddel van een bingokaart met negen grappige en persoonlijke vragen, werden we wijzer van elkaar. Een leuke tool om eens toe te passen tijdens een (netwerk) borrel, om op een speelse manier de groep te laten mengen.

 

Vervolgens liet de Eventondernemer-lid Kjell Lutz ons vragen aan hem stellen, om zodoende meer te weten te komen over zijn werkzaamheden als dagvoorzitter. We kwamen erachter dat Kjell via zijn voormalige werkgever, uitgeverij Read Business in het dagvoorzittersvak is gerold. Daarnaast heeft hij nog diverse aanvullende cursussen gevolgd om het vak perfect onder de knie te krijgen. Kjell weet dan ook precies hoe hij congressen e.d. moet leiden en welke gesprekstechnieken hij hierbij kan toepassen.

Na afloop bleven de meeste aanwezigen genieten van een heerlijke lunch, verzorgd door de huiscateraar van het Anatomiegebouw!