5 tips voor het boeken van een DJ voor jouw event

Organiseer jij binnenkort een bedrijfsfeest én wil je een DJ inschakelen, maar geen idee waar je dan op moet letten? Dimitri Visch, DJ aangesloten bij ZEPnl, geeft vijf waardevolle tips:

Tip 1:

Als je een DJ boekt via een boekingskantoor, vraag dan of de DJ bij het bevestigen contact met je wilt opnemen. De DJ is immers een belangrijk onderdeel van het event en niet het kantoor waar je de DJ geboekt hebt. Het voordeel van direct contact hebben is dat je kunt peilen of er een klik is en of je op 1 lijn zit met de DJ. Je kunt tijdens dit contact alle vragen stellen die met de boeking te maken hebben. Een ervaren DJ zal dan ook een checklist met vragen klaar hebben liggen, waarop je antwoord moet geven. Ook na het eerste contactmoment moet de DJ bereikbaar voor je zijn voor als je nog vragen hebt die niet gesteld zijn. Een ervaren DJ en een goed boekingskantoor, leggen dan ook alles vast in een offerte of een bevestiging en koppelen de afspraken terug. Geef als opdrachtgever ook altijd de doelstellingen mee. Wat wil je bereiken op je event? Is het een netwerkmoment, een borrel of een uitgesproken feest?

Tip 2:

De keuze is reuze. Er zijn tegenwoordig meer DJ’s dan dat er kapsalons zijn een middelgrote stad. Iedereen die op zijn zolderkamer weleens een playlist heeft gemaakt, noemt zichzelf een DJ. Kijk of vraag bij het boeken van een DJ dan ook naar de ervaring van klanten en vraag de referenties op. Wees zeker dat dit de juiste DJ is voor het type event. Een apres ski DJ op een klassiek gala? Succes! Vraag vooral door en kijk ook naar beeldmateriaal en de website als dat aanwezig is.

Tip 3:

Het spreekt voor zich dat goede en ervaren DJ’s, net als eventlocaties, al snel zijn volgeboekt. Voor populaire data moet je vaak een jaar een tot een half jaar van tevoren de DJ naar keuze vastleggen. Boek dus een DJ op tijd.

Tip 4:

Maak afspraken over het volume van het geluid! Wil je dat er gedanst kan worden, maar ook dat er gepraat kan worden met elkaar? Hoe hard mag er gespeeld worden op de locatie? Sommige DJ’s denken dat zij in oorlogsgebied staan en het volume en de bas vol openzetten. Spreek het gewenste geluidsniveau duidelijk af met de DJ en de locatie. Een DJ met ervaring zal dit ook aanvoelen op een feest. Het volume en de gewenste sfeer moet passen bij de gewenste doelstelling van het event.

Tip 5:

Kijk goed naar het totaalplaatje. Wat krijg ik als ik een DJ boek? Hoe ziet het eruit? Is DJ netjes naar thema gekleed, maakt hij gebruik van professionele apparatuur en is alles netjes weggewerkt? Of krijg je een DJ in paarse Croqs op een campingtafel met kilometers haspels en andere draden in het zicht op je event?

Het zit in de details!